Coconut sticks

Lidt sødt til weekenden – uden raffineret sukker, E-numre og tilsætningsstoffer.
Opskriften er sammensat af tørrede bær, nødder og kokos, som de fleste allerede har i køkkenskuffen. Kakaosmør kan købes på nettet eller i en helsekost forretning. Det er et dyrt produkt, da det er uraffineret og ubehandlet. Det er til gengæld den helt rene kakaosmør du får med hjem – og det er kvalitet.

15-18 sticks

Du skal bruge følgende:
80 g Økologiske cashewnødder
225 g Økologiske tørrede abrikoser
150 g Økologisk kokosmel
15 Økologiske dadler
4 tsk Økologisk rørsukker
50 g Kakaosmør
2 plader 92% Økologisk chokolade (eller så høj kakaoprocent du kan finde)

Du gør følgende:
– Hak cashewnødder
– Kom de tørrede abrikoser og dadler i en skål og kom kogende vand over. (Tilsikre nemmere arbejds konsistens og fjerner evt. rester af svamp)
– Hak abrikoser og dadler
– Kom alle tørre/hakkede ingridienser i en skål
– Opvarm kakaosmør under svag varme – bemærk det køkken nu dufter af kakao
– Vend massen i gryden med kakaosmør i ca. 5 minutter ved svag varme
– Form dejen i ruller på bagepapir. Twist i begge ender så rullen strammes
– Læg rullerne på køl indtil de er faste
– Opvarm 2/3 dele af chokoladen i vandbad. Når det er smeltet tilsættes den resterende 1/3 del
– Dup dine sticks i chokoladen – drys med kokos

Velbekomme og god fornøjelse