Efterårssalat med kål og hokaido græskar

Efteråret er over os. Træernes blade skifter farve og inden vi ser os om er vinteren på vej. Træerne står nøgne tilbage i den stive kolde vind og vi savner farver, lys og varme. Nogle dækker sig ind med en solskindstur sydpå, mens andre modløst trasker på arbejde og hjem igen. Fælles for mange mennesker, på denne tid af året, er modløshed, træthed og mangel på lys og varme.
Vender vi blikket mod årstidens grøntsager finder vi spændende farver og et spektrum af vitaminer og mineraler. Forestil dig at komme lidt lettere gennem vinteren, ved at tænke i farver og lave lækker mad i dit køkken.

Du skal bruge følgende:
– spidskål
– romanesco
– grønkål
– snackpeber
– hokaidogræskar
– urtesalt
– macadamiaolie
– citronsaft
– appelsinsaft

Du gør følgende:
Skyl alle kål sorter og snackpeber
– hak spidskålen fint og kom det i en stor skål
– hak grønkålen groft og tilføj den i skålen
– romanesco kålen skæres ud i små buketter
– hokaido græskar snittes fint
– salaten blandes
– marinaden laves ud fra ovenstående komponenter – find den balance og smag som passer dine smagsløg. Start med at presse en appelsin og en halv citron og arbejde dig videre derfra.

God fornøjelse og velbekomme