Glutenfri gulerodsklapper

- glutenfri!

Mangler du et lækkert alternativ til en burgerbolle eller en brødklappe til madpakken, er her mit bud på en glutenfri version.

Du skal bruge følgende:
– 50 g økologisk gær
– 1 spsk. økologisk rørsukker
– 5 dl vand (lunkent)
– 3 dl solsikke kerner
– 2 dl havregryn (glutenfri)
– 3 spsk. chia frø
– 3 spsk. hybenpulver
– 1 tsk. urtesalt
– 8-10 små økologisk gulerødder
– 200 g chufamel
– 400 g white self raising flour blend (købes hos Helsemin)
– 300 g mandelmel

Du gør følgende:
– Kom gæret i en lille skål og drys sukker over – stil det til side
– Find en stor skål og tilsæt vand samt alle øvrige ingredienser ud over mel
– Riv gulerødderne fint og tilsæt dem i dejen
– Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen med hænderne i skålen. Alternativt brug en røremaskine
– Sæt dejen til at hæve et par timer
– Form klapperne på bordet
– Placer dem på en bageplade med bagepapir
– Bag dem ved 175 grader, midt i ovnen, i ca. 15 minutter
God fornøjelse og velbekomme