Golden Milk – en antiinflammatorisk vinder!

God til infektioner og smerter.

golden-milk1
Når du skimter ingrediens listen igennem, vil du måske forstå hvorfor denne gule drik er blevet et hit.
Hver af de fire krydderier bidrager med en eller flere virkeeffekter.
Med denne opskrift kan du lave din helt egen Golden Milk Pasta – grund ingrediensen i din nye the.
Pastaen er nem og billig i produktion, og kan med fordel laves samtidig med andre køkkenprojekter.

Du skal bruge følgende:
2 1/2 dl vand
6 tsk gurkemeje
1 tsk ingefær
1 tsk caylon kanel
1/2 tsk cayennepeber

* Alle ingredienser bruges i pulveriseret form og skal være økologiske

Du gør følgende:
– find en lille gryde og tilsæt vand
– tilsæt alle krydderier
– lad det komme i kog og skrue ned på halvt blus
– lad det simre i 30-45 minutter
– rør i pastaen ind i mellem, så den ikke brænder på
– når du har en fast og pasta lignende konsistens er den færdig
– opbevares på køl og kan holde sig i flere uger

Når du skal lave din Golden Milk, skal du bruge følgende:
– 2 kopper plantemælk
– 1 tsk Golden Milk pasta
– 1 tsk kokosolie
– 1 tsk agave sirup (dette er ikke en nødvendighed)

De fire krydderier har som sagt, hver deres virkeeffekt. Er du ikke bekendt med disse så læs endelig videre nedenfor…

Gurkemeje er kendt for sin antiinflammatoriske og smertelindrende effekt.Krydderiet har den smukkeste gule, nærmest karry lignende farve. Det er en lille bitte rod, på størrelse med din lillefinger, som gror i Indien. Den ses mest i tørret form eller på hylderne i en helsekost forretning i pilleform. For at opnå den antiinflammatoriske effekt, er opvarmning afgørende.
Forskning påviser en positiv effekt ved brug af gurkemeje under flere behandlingsforløb herunder kræft og gigt. Men pas på dine ting i køkkenet – farven er genstridig. Anvend altid glas til din Golden Milk – alt keramik tager imod den gule farve.

Ingefær er i familie med kardemomme og gurkemeje og vokser primært i Asien. Knolden vokser horisontalt på eller lige under jordoverfladen. Det er stoffet Rhizomet fra stammen af roden, der anvendes i naturmedicin. Ingefær er ligesom gurkemeje antiinflammatorisk, men bruges mest imod kvalme og opkast. Den lille rod er ligeledes kendt, for sin positive virkning på immunforsvaret.
Nogle gigtpatienter finder lindring ved indtagelse af ingefær.

Kanel er kendt for sin forbrændings boostende effekt. Den tyske “Commission E” anerkender tillige kanels anvendelse mod milde mavesmerter, som appetitstimulerende middel og til at lindre fordøjelsesbesvær.
Kanel modvirker også madforgiftning.
De seneste år er kanel blevet kendt for sin blodsukkerregulerende effekt.

Cayennepeber er en booster for gurkemeje – gurkemeje virker 50% bedre når Cayennepeber er tilstede.