Langtidsstegt kyllingeoverlår med fennikel og championer

En skøn traditionel kylling på en helt ny måde. En anderledes og ny måde at tilberede kylling, lavet af skønne råvarer fra årstiden.
Opskriften er ikke tidskrævende og utrolig nem at forberede. Retten passer sig selv det meste af forberedelsestiden på 60 minutter.

Du skal bruge følgende:
8-10 kyllingeoverlår (4 personer)
1 økologisk citron
Olie
Salt
Peber
2 fennikel
24 perleløg eller et glas
1 lille bakke championer, mørke eller lyse
1 bundt rosmarin, ca. 4-5 stilke
1 spsk økologisk smør
Bredbladet persille

Du gør følgende:
– Krydr skindsiden af kyllingen og riv den skyllede økologisk citronskal udover.
– Kom lidt olie i bunden af en gryde, helst tykbundet eller støbejern
– Placer lårerne med skindsiden nedad og skrue ned på lav varme
– Krydr kødsiden, og steg ved lav varme i 25 minutter
– Skyl, rens og skær fennikel, løg og championer
– Tilføj alle grøntsager og rosmarin i gryden og lad det simre i 10-15 minutter
– Vend lårerne og lad det simre i 5-10 minutter
– Tag lårerne op og lad dem hvile
– Tag rosmarin op af gryden
– Tilsæt smør og skrue op for varmen
– Glasér grøntsagerne og lad væsken ved grøntsagerne koge ind
– Smag på grøntsagerne, tilføj evt. salt og citronsaft
– Anret og pynt med hakket bredbladet persille

 

God fornøjelse og velbekomme