Test dit sukkerforbrug

Vi ved godt sukker ikke er sundt, men er det realistisk at leve uden?

Som hovedregel vil jeg klart anbefale alle folk at fjerne alt sukker fra deres kost. Groft sagt bidrager sukker ikke med noget positivt til kroppen, og faktisk har den intet at bruge det hvide raffineret sukker til.
Kender du tanken: Min krop skriger efter sukker?…..Nej! Din krop skriger ikke efter sukker, men efter nærende sundt mad og vand. Når din krop sender disse signaler, kan du være helt sikker på du plager din krop og ikke mindst din blodsukker. Hvis du holder et stabilt blodsukker, hele dagen igennem, vil du ikke opleve disse drastiske og ubehagelige fald.

Men et liv helt uden sukker er desværre urealistisk for de fleste. Personligt vælger jeg økologisk rørsukker og naturlige sødestoffer som eks. honning. Jeg forsøger at holder mig fra kager, is og slik til daglig, og nyder det ind i mellem når “den gamle sukkertrang” overfalder mig. En ting jeg dog sjældent mangler i lejligheden er mørk chokolade – men hør det er jo også sundt, så længe man ikke spiser hele pladen HVER AFTEN!

Jeg er på ingen måde fanatisk over de ting jeg stopper i munden; men bliver med tiden heller ikke mindre skræmt over vores fødevarer. Vender du aldrig pakken og ved du knap nok hvordan en fødevaredeklaration skal forståes, måske er du oven i købet ligeglad, så fred være med det. Men vil du der imod gerne ændre på dine madvaner, livsstil og tanker så tag en ting af gangen, du kan ikke ændre det hele på få uger. Det er livslange vaner som skal omkodes og det er okay at tage en ting af gangen.
Det er svært at gennemskue og ikke mindst svært at huske, sukkerindholdet i vores fødevarer. På denne side kan du nemt teste dig selv og dine sukkervaner.
http://www.altomkost.dk/testdinsundhed/sukkerspionen/sukkerspionen.htm

Posted in: