Trøffelkugler med chili

Uden gluten, sukker og mejeriprodukter

Julen nærmer sig med hastige skridt. Det er tid til julebag, konfekt og hygge foran den knitrende pejs.
Vælg dine råvarer med en kritisk bevidsthed og skab en lækker konfekt til dig og hele familien. Brug rene råvarer uden kemi og gerne økologisk.

Rawfood når det er bedst og et godt eksempel på, det ikke behøver være kedeligt at leve uden sukker, gluten og majeriprodukter! De kan med fordel også laves med forskellige nødder og rosiner.
Er der ingridienser i opskriften du ikke tåler, så undlad eller erstat dem med noget andet. Leg med ingridienserne i dit køkken, og stol på du kan lave noget lækkert. Jo flere frø til tilføjer jo billigere bliver trøflerne at producere.

På billedet ses tre forskellige slags kugler, men faktisk er det kun min drys som varierer. Jeg har brugt ren kakao m/ingefærpulver, hakkede pistacie nødder og lakridspulver.

Du skal bruge følgende:
15 tærrede dadler, uden sten
15 tørrede abrikoser
200 g kokosolie
100 g sesamfrø
100 g hørfrø (hakkes i en minihakker inden)
150 g kokosmel
75 g ren kakao
1 tsk chilipulver (eller 1/2 tsk hvis man ikke er til stærke madvarer)
1 spsk ahornsirup
1 tsk revet citronskal
1 spsk citronsaft

Du gør følgende:

– Hak dadler, abrikoser og hørfrø fint og bland dem med de øvrige ingridienser i en skål.
– Stil den på køl indtil olien er mere fast.
– Form massen i hænden og lav nu de små kugler.
– Tril dem i forskelligt drys og stil på køl.

Kan med fordel laves i større portioner og fryses

God fornøjelse og velbekomme